Over ons

  /    /  Over ons
HET ONTSTAAN VAN MEDITAS!
De handen in elkaar.

Het ontstaan van Meditas gebeurde reeds in 2013, toen nam Sarah Van Steenbergen (Verantwoordelijke Meditas Groepspraktijk) deel aan een ondernemers wedstrijd en tekende ze de eerste lijnen uit voor wat nu de groepspraktijk is geworden.

Haar plannen bleken een schot in de roos en dat vond ook het Centrum Voor Ondernemen en de Hogeschool Gent want met haar plannen sleepte ze de hoofdprijs in de wacht. Tijdens de uitwerking van de plannen liep Sarah ondermeer mee in een multidiciplinaire praktijk, verdiepte ze zich in verscheidene pathologies en startte ze als logopedist in het MFC en BUSO van Sint-Lodewijk een school voor kinderen met een fysieke beperking.

Haar partner Jens Antjon stelde haar voor aan een vriendin Tifany Minnaert die op haar beurt in 2014 met de ondernemers wedstrijd deel nam. Tifany koesterde de passie voor een kinderdagverblijf op te richten waar de ontwikkeling van het kind en de ouders centraal staat. Pimpampukje kwam zo tot leven. Een kinderdagverblijf waar kinderen en ouders samen terecht kunnen. Een kinderdagverblijf die het kind helpt opgroeien en de ouders begeleid in het ontwikkelen van hun ouders skills. Daarnaast sloegen groepspraktijk Meditas en Pimpampukje de handen in elkaar. De groepspraktijk huisvest een psychologe, logopedische, kinesitherapeutische, ergotherapeutische en dietitik beroepen die samen bij Pimpampukje de mogelijkheid creëeren voor kinderen met een beperking een plaats te kunnen geven in het kinderdagverblijf.

In 2015 opende Meditas te Evergem haar eerste vestiging voor paramedische begeleiding. In april 2016 opende Pimpampukje de deuren voor haar kinderen en ouders en in september 2016 opende eveneens de deuren van een nieuwe vestiging voor paramedische begeleiding in Evergem op de markt. Om sneller en beter te kunnen inspelen op de vraag van de cliënten blijft Meditas verder zichzelf heruitvinden en evolueren.