Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
Assisentiewoningen - Algemeen

U zou graag genieten van de luxe van assistentie indien u dat nodig acht, maar u wenst graag nog volledig zelfstandig te wonen? Dan kan een assistentiewoning soelaas bieden.

 

In deze woningen kan u wonen zoals thuis, maar er staat een team klaar om u de zorgen te bieden wanneer deze nodig zijn.

 

Wij bieden u paramedische hulp aan, zoals logopedie, ergotherapie, diëtetiek en kinesitherapie. U wordt administratief begeleid bij het aanvragen van terugbetaling en dergelijke meer. Zo hoeft u daarvan niet wakker te liggen.

 

Wat kan een logopedist voor u betekenen?

Een logopedist helpt bij problemen op vlak van communicatie. Ervaart u n.a.v. een medische aandoening problemen bij het spreken? Kan u niet meer zo makkelijk uw woorden vinden? Vindt u het lastig om anderen te verstaan? Heeft u stemproblemen waardoor u voor anderen moeilijker verstaanbaar bent? Ondervindt u hinder bij het formuleren van gedachten en wensen? Dan kan het zinvol zijn om een logopedist te contacteren. Deze gaat na op welke vlakken er problemen zijn en brengt de problemen uitgebreid in kaart. Vervolgens kan logopedische therapie opgestart worden om aan de communicatieproblemen te werken.

 

Wat kan een ergotherapeut voor u betekenen?

Indien u problemen ondervindt bij het uitvoeren van alledaagse taken, van mobiliteit tot vrijetijdsbesteding, dan kan een ergotherapeut u hierbij helpen. Deze zoekt naar manieren, technieken en hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat u de complexe taken opnieuw zelfstandig kan uitvoeren.

 

Wat kan een kinesist voor u betekenen?

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘genezen door bewegen’. Het doel van een kinesist is de pijn die u ervaart te behandelen of u te helpen bij de revalidatie na een ongeluk of operatie. Er wordt gebruik gemaakt van massage, spieroefeningen, mobilisaties, fysiotherapie, elektrotherapie, rugschool en dergelijke. Ook ouderdomskwalen als artrose en gangproblemen worden door een kinesist behandeld.