Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
Over Meditas - Algemeen
HET ONTSTAAN VAN MEDITAS!
De handen in elkaar.

Het ontstaan van Meditas gebeurde reeds in 2013, toen Sarah Van Steenbergen (coördinator groepspraktijk Meditas) deel nam aan een ondernemerswedstrijd en zo de eerste lijnen uittekende voor wat nu de groepspraktijk is geworden.

Haar plannen bleken een schot in de roos en dat vond ook het Centrum Voor Ondernemen en de Hogeschool Gent, want met haar plannen sleepte ze de hoofdprijs in de wacht. Tijdens de uitwerking van de plannen liep Sarah onder meer mee in een multidiciplinaire praktijk, verdiepte ze zich in verscheidene pathologieën en startte ze als logopedist in het MFC en BuSO van Sint-Lodewijk, een instelling voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking.

Haar partner Jens Antjon stelde haar voor aan een vriendin, Tifany Minnaert, die op haar beurt in 2014 aan de ondernemerswedstrijd deel nam. Tifany had een mooie droom: een kinderdagverblijf oprichten waar de ontwikkeling van het kind en de begeleiding van de ouders hierbij centraal staan. Pimpampukje kwam zo tot leven. En het is niet zomaar een kinderdagverblijf. Bij Pimpampukje kunnen zowel kindjes met als zonder extra zorgbehoeften terecht. Kindjes met een beperking worden even warm verwelkomd. Daarvoor sloegen groepspraktijk Meditas en Pimpampukje de handen in elkaar. De groepspraktijk huisvest een psychologe, twee logopedisten, een kinesitherapeute, een ergotherapeut en een diëtiste, waarbij we de mogelijkheid creëren om multidisciplinair aan veel hulpvragen, hoe klein of groot ook, te kunnen beantwoorden.

In 2015 opende Meditas te Evergem haar eerste vestiging voor paramedische begeleiding en studiebegeleiding. In april 2016 opende Pimpampukje de deuren voor de kinderen en ouders en in september 2016 opende eveneens de deuren van een nieuwe vestiging voor paramedische begeleiding in Evergem, tegenover de kerk. Zo kunnen we sneller en beter inspelen op de vraag van de cliënten en blijft Meditas verder evolueren.